Pagina
Menu

Werkwijze

Hoe gebruik ik de astrologie in mijn praktijk?

Voordat ik astrologie beoefende, hield ik al readings, en kon mensen goed helpen met mijn adviezen. Ik maakte gebruik van numerologie en tarotkaarten en ook af en toe de I tjing. Zelf voelde ik bepaalde zaken, gebeurtenissen vooruit aan maar kreeg moeilijk greep op het tijdsaspect. Om een duidelijk beeld te krijgen van de processen van de ander, bleek astrologie een uitstekend systeem om die in het juiste tijdskadertje te plaatsen.

Sommigen gebruiken astrologie als puur duidingsysteem vanuit de sleutelwoorden die bij elk onderdeel horen. Zo wordt astrologie een soort van tekst van een persoon, die je kunt lezen of voorlezen. Daar kan het bij blijven. Het is de kunst om inhoud te kunnen geven aan die tekst en voor jezelf en de cliënt duidelijk te krijgen waar het nu werkelijk om gaat. Dat vereist mensenkennis en (psychologisch) inzicht.

Ik gebruik astrologie als handvat om de cliënt te helpen zich bewust te worden van de steeds terugkerende emotie die in een situatie of persoon opgeroepen wordt. Dat te doorbreken vergt helderheid in je doen en denken.

Voor een vraag of je binnen een week je huis verkoopt, kun je eigenlijk bij mij niet terecht. Ja, ik kan er een uurhoek van maken en kijken of het antwoord positief is of negatief maar dit is niet de wijze waarop ik astrologie wens te hanteren.

Berekeningen vind ik vreselijk en ik voorspel dan ook geen gebeurtenissen op de dag en op het uur nauwkeurig. Ethisch gezien is het volkomen onaanvaardbaar om doodsvoorspellingen te doen of ziektes.

Wel kan ik iemand inzicht geven waarom zich iets in een bepaalde ziekte manifesteert en wat daarvan de boodschap is.

Een cliënt kan vooral niet van mij verlangen dat ik de keuzes maak of ga maken. Dat is altijd aan de persoon zelf. Jaren geleden heb ik eens een consult aan iemand gegeven die daarvan verwachtte aan het eind van het gesprek te weten van mij of ze nu moest scheiden of niet. Ze had gedacht dat ik die keuze voor haar zou maken. Als je op deze wijze een consult in gaat, zul je altijd teleurgesteld zijn over het resultaat omdat het nooit op die manier aan je verwachtingen kan voldoen.

Pagina
Menu

Laatste update:
20-03-2024

« vorige top volgende »

© CathDesign.nl | Powered by CMSimple | Login