Pagina
Menu

De 4 elementen

Vuur – Aarde  - Lucht – Water

 Vuur: Ram, Leeuw, Boogschutter
Vuur-mensen kunnen anderen met hun warmte en energie aansteken. Als dit element in uw kaart wordt benadrukt, vindt u het heerlijk om met iets nieuws te beginnen. Uw vertrouwen en optimisme vormen een inspiratiebron voor iedereen om u heen. Wanneer de nadruk op dit element ligt, bent u grootmoedig en gelooft u dat alles vanzelf goed komt. En door uw werkelijk positieve manier van denken, komt alles over het algemeen ook goed. Vuur-mensen zijn altijd stimulerend, moeten zelfstandig zijn en genieten van de spontane dingen in het leven. Ze hebben een uitlaatklep nodig voor hun creatieve vermogens. Diegenen bij wie het element vuur in de horoscoop ontbreekt, hebben waarschijnlijk een gebrek aan zelfvertrouwen en vinden het moeilijk om zich staande te houden tegenover andere mensen.
Ze schijnen het gevoel te hebben dat ze altijd naar anderen moeten kijken voor inspiratie en voelen zich vaak geïsoleerd van de ware dingen van het leven. Een te grote nadruk op het element vuur kan ertoe leiden dat het gedrag van een persoon wordt beheerst door zijn ego. Een dergelijk iemand moet te allen tijde in het middelpunt van de belangstelling staan en stort zich in nieuwe ondernemingen zonder rekening te houden met de gevolgen.

 Aarde: Stier, Maagd, Steenbok
Als in uw horoscoop het element aarde wordt benadrukt, betekent dat dat u 'met beide benen op de grond staat'. U bent praktisch ingesteld en beziet de wereld vanuit uw lichamelijke zintuigen. Aarde-mensen willen hun inspanningen graag beloond zien met concrete resultaten. Ze zijn vastberaden, volhardend en geduldig in het nastreven van doelen. Andere mensen vinden hen erg doortastend, ordelijk en betrouwbaar. Aarde-types vinden het belangrijk om zich veilig te voelen en vandaar dat velen van ben vrij materialistisch kunnen zijn. Dit soort mensen kunnen ongetwijfeld goed overweg met verantwoordelijkheden in het leven en financiën. Een Aarde-type hecht veel meer waarde aan werkelijke ervaring dan aan een theoretische beschouwing. Er is een heleboel overredingskracht voor nodig om een Aarde-mens van richting te doen veranderen. Dat is ook de reden waarom ze soms goede kansen kunnen mislopen en niet snel risico's zullen nemen. Als er niet veel aarde in uw horoscoop voorkomt, gaat u vermoedelijk aan uw lichamelijke behoeften voorbij of bent u geheel onpraktisch. Het is ook mogelijk dat u zich bewust bent van dit gebrek aan aarde en daardoor geobsedeerd raakt door details en strakke routines.
 
 Lucht: Tweelingen, Weegschaal, Waterman
We worden overal omringd door lucht en ademen allemaal dezelfde zuurstof in. Diegenen bij wie het element lucht in de horoscoop wordt benadrukt, begrijpen hoe belangrijk het is om met andere mensen om te gaan. Communicatie en het uitwisselen van ideeën is van cruciaal belang voor dit soort mensen. Ze zijn intellectueel, nieuwsgierig en hechten evenveel waarde aan ideeën als aan echte ervaring of voorwerpen. Deze mensen kunnen samenwerken met anderen en objectief blijven in moeilijke situaties. Als dit element in uw horoscoop wordt benadrukt, legt u graag verbanden tussen uw ervaringen en weigert u zich alleen maar te laten leiden door uw gevoelens of intuïtieve reacties. Wordt het element lucht in uw horoscoop te sterk benadrukt, dan is het mogelijk dat u geen beslissingen kunt nemen omdat u alle mogelijkheden kunt overzien. Misschien wilt u liever in uw hoofd leven, dan u inlaten met de warboel van het leven. Als uw horoscoop een gebrek aan lucht vertoont, is het moeilijk om onbevooroordeeld te zijn. U kunt u niet gemakkelijk uiten en anderen begrijpen u misschien verkeerd. Zulke mensen moeten inzicht krijgen in zichzelf door te luisteren naar de kritiek van anderen.

 Water: Kreeft, Schorpioen, Vissen
Water stroomt en neemt de vorm aan van zijn omgeving. Als het element water in uw horoscoop wordt benadrukt, hebt u een grote behoefte aan omgang met anderen. U gaat af op uw gevoel en intuïtie en kunt de sfeer en stemming van anderen meteen aanvoelen. U beschikt over een enorme verbeeldingskracht, genegenheid en mededogen. Water-mensen zijn ontzettend gevoelig en kwetsbaar.
Dit soort mensen vindt het soms moeilijk zelfstandig te blijven. Vaak trekken ze zich terug in zichzelf om te voorkomen dat ze gekwetst worden. Als dit element te sterk wordt benadrukt, leidt u uw leven via andere mensen en bent u emotioneel gezien veeleisend in uw relaties. Vertoont uw horoscoop een gebrek aan het element water, dan zult u vermoedelijk aan het belang van het gevoelsleven voorbijgaan. U vindt het wellicht moeilijk u te schikken naar de behoeften van anderen. Aan de andere kant kunnen dit soort mensen zich te veel met anderen bemoeien en schaamteloos sentimenteel zijn.

Onze persoonlijkheid wordt in wezen bepaald door het evenwicht tussen de elementen in onze horoscoop. Het is heel handig om te weten wat het overheersende element in de geboortehoroscoop van een ander is, aangezien dit zijn fundamentele driften, beweegredenen en gedrag zal bepalen. Door middel van ervaring weten we het hoofdelement van iemands karakter te herkennen zodra we iemand ontmoeten. Wij mensen doen erg lang over het leren van de soms moeilijke les dat niet iedereen hetzelfde is als ons, en dat iedereen anders tegen de dingen aankijkt.

Lees meer...

« vorige top volgende »

© CathDesign.nl | Powered by CMSimple | Login