Pagina
Menu

Horoscoop lezen

De Ascendant is het uitgangspunt bij een horoscoop. Deze laat zien welke houding wordt aangenomen t.o.v. de buitenwereld. Het is de wijze waarop iemand zich gedraagt.

Een horoscoop wordt op logische wijze gelezen. Eerst moet u alle astrologische symbolen uit het hoofd leren. Dit is een van de weinige dingen die uit het hoofd geleerd moeten worden. Maar net als bij het normale lezen is er een alfabet nodig en het alfabet dat hier gebruikt wordt is het astrologische alfabet.

Ascendant (ASC) en Midhemel (MC)
De punten ASC en MC zijn de Ascendant en de Midhemel. De tegenoverliggende punten zijn de DESC of Descendant (7de huis), laat zien hoe men omgaat met relaties, de partner. Het IC is het tegenoverliggende punt van het MC en betekent het Imuum Coeli, (de cusp van het 4de huis) laat zien hoe de thuissituatie is. Het MC wordt ook huis X (10) genoemd en Zenith. Het is een culminatiepunt en duidt op een roeping, de invloed op de buitenwereld en de carrière van iemand. Deze 4 hoekpunten zijn extra belangrijk in een horoscoop.

De huizen
In een horoscoop komen ook huizen (soms ook velden genoemd) voor. Huis I is de ascendant. De huizen worden op mathematische wijze berekend, waarbij rekening gehouden wordt met de geografische lengte en breedte van de geboorteplaats.

De huizen bevinden zich aan de buitenkant van de horoscoop. De planeten worden getekend in de huizen. De planeten zetten ons aan tot handelen. Het teken kleurt het huis waarin de planeten zich bevinden. De planeten geven 'een belofte' weer, zij zijn de in aanleg verworven eigenschappen van een persoon. Het teken op de cusp laat zien op welke wijze wij de eigenschappen van de planeten tot uitdrukking brengen.

Aspecten
Aan de binnenkant van de zodiak bevinden zich de aspecten. Aspecten zijn energielijnen die de verbonden planeten kanaliseren.

De aspecten zijn dynamische invloeden van de planeten onderling. Op deze manier verbindt de Zon of een ander hemellichaam zich aan een andere planeet, waarbij er een zeker "aspect" aan de persoonlijkheid wordt toegevoegd. Deze aspecten worden getekend in de vorm van lijnen die de betreffende planeten aan de binnenkant van de kaart verbinden.

Lees meer over aspecten..

 

« vorige top volgende »

© CathDesign.nl | Powered by CMSimple | Login