Pagina
Menu

Kinderen

Hulp en advies voor het jonge kind

 

Een kinderhoroscoop wordt anders bekeken dan een volwassenenhoroscoop, afhankelijk van de leeftijd van het kind. Het heel jonge kind leeft vanaf de geboorte, voornamelijk vanuit zijn onbewuste (Maan) kant. Voeding, warmte en geborgenheid, zorg en koestering vormen de belangrijkste grondbeginselen voor elk pasgeboren kind.

Opbouwen van het ego
Het ego (Zon) wordt langzaam opgebouwd door de ervaringen die het kind opdoet en de kennis die het zich eigen maakt. Vanuit de nog nauwe verbondenheid met de geesteswereld, leert het kind zich te gronden op aarde.

Vanuit de astrologie zijn we van mening dat een kind niet onbevangen op aarde komt en al bepaalde facetten in aanleg aanwezig heeft en zelfs een soort levensplan met zich meedraagt. Als ouder kun je veel betekenen voor je kind als je bewust bent van dit levensplan en van de eigenschappen die in aanleg zijn meegegeven.

Interactie tussen kind en ouder
De wisselwerking tussen kind en ouder vormt een belangrijk onderdeel van de opvoeding en daarom is het raadzaam de horoscopen van ouders en kind onderling te vergelijken en te combineren om optimale informatie te krijgen over het onderlinge contact.

Natuurlijk mag een ouder nooit klakkeloos een horoscoopinterpretatie volgen. Het is meestal de interactie tussen ouder en kind die vragen oproept en oplossingen verlangt waardoor er een analyse gemaakt wordt. Immers het kind is de spiegel van je eigen ongeziene kant.

Vanaf een leeftijd van 13 jaar wordt geacht dat het kind zelf oud genoeg is om kennis te nemen van zijn horoscoop en hoeft een ouder niet meer op te treden als vertegenwoordiger.

 

« vorige top volgende »

© CathDesign.nl | Powered by CMSimple | Login